Cal Capdevila
   Cat   Cas   En   Fr 
Inici       La Casa       Entorn       Preus       Com Arribar       Reservas i Contacte
 

L'ENTORN                                                                                                                        PIRA i CONCA DE BARBERÀ

Pira és un municipi de la Conca de Barberà, amb uns 400 habitants. Es troba a la part central de la comarca, a la dreta del riu Anguera, que forma en una bona part el seu límit oriental.

L'emplaçament de l'antic poble és summament pintoresc, situat en un massís elevat en forma de península (384 m d'altitud), està voltat pel torrent del "Torrentil" i el gorg natural del riu Anguera. A la part més alta es construïren les primeres cases a principis del segle XI, a redós del seu castell.

Llocs d'interès del poble:

Celler modernista: el Sindicat Agrícola de Pira es constituí l'any 1917 i la seva secció vinícola encarregà la construcció del celler a l'arquitecte vallenc Cèsar Martinell i Brunet, deixeble d'Antoni Gaudí. L'edifici, de dues plantes, és un bell exemple de l'arquitectura agrària modernista-noucentista.

Caves Carles Andreu: a 100 m de la casa, una oportunitat única per visitar les caves, aprendre els processos d'elaboració del cava i degustar els diferents tipus de cava que s'hi elaboren. A més, a les pròpies caves es pot fer compra directa dels seus productes.

Zona Poliesportiva: compta amb instal·lacions de piscina, camp de futbol i pista poliesportiva per practicar diferents esports.

Àrees d'esbarjo: hi ha dues àrees perfectament delimitades per gaudir del riu o del bosc, la del riu Anguera i la font de Pi, respectivament. També cal afegir els parcs de Miralpeix i del Passeig.

Font d'Ollers: una passejada pel camí de la partida de Santinyà fins a l'antiga font d'Ollers ens permet admirar la gorja encaixonada del riu Anguera.

Senders: el terme està creuat per nombrosos senders i camins, ideals per a les passejades amb diferents nivells de dificultat.La Conca de Barberà
és una de les comarques catalanes geogràficament més ben definides i més antigues. Una comarca, però, encara per descobrir per molta gent que, en ser-hi, comprèn l'analogia de la Conca com a "la Toscana catalana".

La capital de la Conca és Montblanc, un poble que destaca pel seu gran atractiu turístic, ja que manté encara un marcat caràcter medieval. A més, Montblanc és un municipi molt actiu que compta amb una àmpia oferta tant artística i gastronòmica com de lleure.

La riquesa natural de la Conca de Barberà i els seus bells paisatges la converteixen en una comarca molt atractiva. Existeixen tres zones protegides que han estat declarades espais d'interès natural per la Generalitat de Catalunya. Són, les muntanyes de Prades, les obagues del riu Corb i Saburella.

El patrimoni històric, cultural i artístic de la comarca és extens. Cal conèixer les ben conservades tradicions de la Conca de Barberà, el seu folklore, museus, gastronomia i artesania, en un marc monumental i artístic d'incalculable valor.

L'artesania de l'alabastre es la més reconeguda de la Conca de Barberà i té en el retaule de Santa Maria de Poblet un dels seus més bells exponents. Sarral és el principal centre productor, des d'on s'exporten peces arreu del món.

 


ENTORN

Pira i Conca de Barberà · Vins i Caves

ACTIVITATS
Festes Populars · Lleure · Gastronomia · Rutes Culturals
 
 
Cal Capdevila © 2011 · Plaça de Catalunya 1, 43423 Pira - Tarragona · +34-695 664 412 · info@calcapdevila.com