Cal Capdevila
   Cat   Cas   En   Fr 
Inici       La Casa       Entorn       Preus       Com Arribar       Reservas i Contacte
 

RUTA DEL CISTER

Un dels protagonistes indiscutibles del patrimoni arquitectònic i històric de la Conca de Barberà és el monestir de Santa Maria de Poblet, el major cenobi habitat d'Europa, declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

El monestir, situat al peu de les muntanyes de Prades, destaca per una sobrietat i austeritat impressionants. Compta amb diferents dependències dignes de visitar, com el Palau de L'Abat, la sala capitular, el claustre, el Palau Reial o els jardins, sense oblidar l'església amb les tombes reials de la Corona d'Aragó, entre les quals destaca la de Jaume I el Conqueridor.

Els seus orígens es remunten al 1151. Ha tingut un paper destacat en la història de Catalunya, com ho demostra el fet que la seva biblioteca allotja un important tresor històric i artístic de la Corona Catalano-Aragonesa.

Juntament amb els monestirs de Santes Creus i de Vallbona de les Monges, el monestir de Santa Maria de Poblet defineix La Ruta del Cister més extraordinària d'Europa.


RUTA MEDIEVAL

A totes les poblacions de la Conca de Barberà és fàcil trobar-hi restes de l'edat mitjana, cosa que dóna a la comarca un atractiu aire medieval.

El magnífic recinte emmurallat de Montblanc, junt amb les esglésies, antics hospitals, palaus, casals i la Setmana Medieval de Sant Jordi, fan de la capital de la comarca una joia monumental.

També ho és el monestir de Poblet, al terme de Vimbodí, població que té altres atractius com l'església de la Transfiguració del Senyor. A l'Espluga de Francolí es troba l'església de Sant Miquel. A Sarral poden trobar-se restes d'un call jueu i a Barberà de la Conca restes d'un castell dels Templers.

Conesa conserva un aire medieval gràcies als carrers empedrats, les restes del castell, els portals de la muralla i l'església. I Santa Coloma de Queralt, cap de l'antic comtat de Queralt, conserva portals, esglésies i el castell dels comtes.


MUNTANYES DE PRADES

Especialment conegudes i estimades pels amants de la natura d'arreu del país són les muntanyes de Prades, un ecosistema excepcional protegit pel Pla d'Espais d'Interes Natural (PEIN) de Catalunya. Amb 260 km2 de superfície total, el tossal de la Baltasana a 1.201 m n'és el punt més elevat, i dins el conjunt muntanyenc, cal destacar els boscos de Poblet, amb una extensió de 3000 ha. de propietat estatal, una bona part de les quals es troba dins el terme de Vimbodí, i els nuclis habitats de Vilanova de Prades, Vallclara i Rojals.

La seva climatologia particular fa que a l'hivern s'hi assoleixin temperatures molt baixes i que la neu hi sovintegi, peculiaritats que converteixen la zona en un ecosistema únic a tot el país. El roure reboll él el protagonista de la zona, juntament amb productes autòctons com la castanya de Vilanova de Prades, un producte amb denominació comarcal de qualitat. Multitud d'itineraris marcats i fins i tot guies de muntanya dedicades específicament, permeten a excursionistes i escaladors de totes les edats i nivells descobrir la seva increïble riquesa i la seva bellesa espectacular i plena de contrastos.

 ENTORN

Pira i Conca de Barberà · Vins i Caves

ACTIVITATS
Festes Populars · Lleure · Gastronomia · Rutes Culturals
 
Cal Capdevila © 2011 · Plaça de Catalunya 1, 43423 Pira - Tarragona · +34-695 664 412 · info@calcapdevila.com